In Oudeschoot (Heerenveen-Zuid) staat de van oorsprong gereformeerde Sionskerk, thans behorend tot de PKN.
De Heerenveense kunstenaar Frits Klein (1924-2016) heeft de opdracht gekregen om voor dit bijzondere gebouw een passend raam te ontwerpen. Het proces van ontwerp en uitvoering is destijds gelijk met de bouw opgestart in nauw overleg met de architect Ir. Ingwersen. Frits Klein heeft inspiratie gevonden in de Heidelbergse Catechismus: de figuraties stellen voor 'Ellende', 'Verlossing', 'Dankbaarheid'. Dat zijn de drie delen waaruit de catechismus bestaat. Een ultiem voorbeeld van protestantse symboliek. Het raam is monumentaal met zijn lengte van 25 meter. De techniek is glas in lood.

Het kerkbestuur is helaas weinig liefdevol omgegaan met dit kunstwerk. Aan de buitenzijde is zware schade ontstaan door vandalisme. Ondanks adviezen van 10-12 jaar geleden zijn beschermende maatregelen achterwege gebleven wegens vermeend geldgebrek, waardoor het verval steeds zwaarder werd.
Het kunstwerk is uiteraard beter te zien van binnen uit. Helaas is het kerkbestuur ook daar zonder respect met de glaskunst omgegaan. Door een interne verbouwing is een groot deel van het zicht op het tafereel ontnomen.
In 2024 is er een kentering gekomen. Een legaat zorgt voor dekking van de kosten van restauratie. Precies 100 jaar na het geboortejaar van Frits Klein is een begin gemaakt met de restauratie van de ramen in de Sionskerk. Het werk wordt uitgevoerd door Bea Koning uit Wolvega, de opvolgster van Pater Aquino, die zijn gelijknamig glasatelier aan haar overdroeg. De restauratie moet in de loop van 2025 afgerond zijn.